Veel gestelde vragen

Wanneer start ik met de puppytraining?

Zodra je pup 8 weken is kan je starten met de puppytraining. Met 6 weken krijgt je pup zijn eerste enting, dus is hij beschermd tegen eventuele ziektes. Je zult het advies van anderen krijgen om met 12 weken te starten met de training, maar dan mis je 4 hele belangrijke levensfase weken van de pup. Een fase waarin hij juist heel veel leert en ervaring op doet.

Hoe leer ik mijn pup alleen te zijn?

Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk gaan oefenen met het alleen blijven van de pup. Dit is iets waar hij op den duur toch aan moet wennen, als je aan het werk bent of even naar de winkel gaat.

Dit oefen je in minuten per keer, je verlaat even de ruimte, en komt na een paar seconden weer terug. Is de pup rustig gebleven? dan ga je belonen. Doe dit een paar keer per dag, even de ruimte verlaten, weer terug en belonen.

Gaat de pup huilen of is er volledige paniek? ga dan ook terug maar beloon hem niet, het is niet nodig je hond volledig in paniek aan zijn lot over te laten

Hoe maak ik mijn hond zindelijk?

Zindelijk maken van een pup is even een fase, maar als je consequent bent dan gaat je dit zeker lukken.

Onthoud dat je na ieder slaap, speel, eet en drinkmoment je pup even naar buiten zet om te plassen. De pup heeft nog geen controle over de blaas dus het is aan jou – als baas – hier de leiding in te nemen.

Je kunt werken met puppypads (kleedjes waar hij op mag plassen), deze kan je direct bij de deur leggen zodat de weg naar de deur al gelegd is.

Hoelang het duurt voordat je pup zindelijk is, is bij iedere hond verschillend. De één is sneller zindelijk dan de ander.

Hoevaak voer ik mijn pup?

Het is belangrijk dat een pup altijd een gevuld maagje heeft, anders kan hij misselijk worden en krijgt hij niet voldoende energie.

Volg ons op social media

Contact

info@hondenmaatje.nl

06 13 11 09 06