Pubertraining

Voor honden vanaf 20 weken

 

“Help! die hormonen”

Na de puppytraining kan je doorstromen naar de pubertraining. Dit is de leeftijd dat ze in de puberteit komen en ontzettend last van de hormonen kunnen krijgen. Want ze hebben maar liefst 7 x zoveel hormonen door het lijf stromen als normaal.

Je snapt dat dit iets doet met een hond en het gedrag. Het is heel belangrijk dit op de juiste manier te begeleiden en om vooral te blijven trainen.

Tijdens de pubertraining gaan we in op het gedrag van de hond, richting andere honden en richting mensen. Maar we breiden ook de oefeningen uit die we in de puppytraining geoefend hebben.

Belangrijk is dat je de hond niet gaat overvragen tijdens de puberteit, juist dan niet! De hond is jou hard nodig om deze tijd door te komen en rekent op jouw begrip en begeleiding.

De puberlessen

Onze groepen zijn maximaal 7 cursisten. Het veld is groot genoeg zodat je echt je eigen ruimte hebt om te trainen. Bovendien zijn er 2 instructeurs aanwezig voor de nodige persoonlijke aandacht en je vragen.

Je hond heeft in deze fase jouw begeleiding en training hard nodig. Teveel informatie geven en teveel uitbreiding met nieuwe oefeningen is niet altijd handig in dat geval.

Daarom bestaan onze 10 puberlessen uit verschillende oefeningen.
De oefeningen die we doen zijn onder andere het uitbreiden van de geleerde oefeningen in de puppytraining.

Maar ook gaan we werken aan het wandelen zonder trekken (lopen met een lachende lijn), het naast de baas lopen en het volgen. Ook proberen we zoveel mogelijk van de riem af te werken, dus zonder riem kunnen lopen met je hond en dat de hond bij je blijft.

Omdat er in deze fase ook weer een angstfase zit, pakken we het wennen aan geluiden en visuele prikkels altijd mee tijdens de lessen.

Waar we de pups altijd laten spelen tijdens de les, doen we dit bij de pubers niet altijd. Dit heeft te maken met het gedrag, de leeftijd en de hormonen.
In de puberteit zijn ze juist die één op één met de baas hard nodig om de puberteit door te komen.

Het spelen hangt dus echt af van de samenstelling van de groep en de energie die de honden uitstralen tijdens de lesavond.

Praktische informatie

Een pubertraining bestaat uit 10 lessen, ééns per week. Deze lessen kan je opmaken in 12 weken, dus mocht je een keer niet kunnen dan is dat geen probleem, de les ben je niet kwijt.

We werken met instroom, dit betekent dat je altijd kunt instromen in een bestaande groep. Grote voordeel is dat je hierdoor niet hoeft te wachten tot er weer een nieuwe groep start. Wel hebben onze puppycursisten voorrang op een plekje in de pubergroep.

Door onderstaand formulier in te vullen kan je je aanmelden voor een training. Je krijgt binnen 24 uur antwoord van ons waarin we je laten weten of we een plekje voor je hebben op dat moment.

Prijs: € 140 euro voor 10 lessen
Avond: woensdag of donderdag 1930 uur

Aanmeldformulier