Puppytraining

 

“De wereld laten ontdekken”

Het belangrijkste voor een puppy is het ontdekken van de wereld.

Hij komt net uit een nest met broers en zussen, een moeder en misschien een vader. Dan gaat hij verhuizen naar zijn nieuwe baas; nieuwe omgeving, nieuwe geluiden, nieuwe mensen.
En dat kan heel erg eng zijn!

Het leven van een pup is niet makkelijk maar kan wel makkelijker gemaakt worden door een juiste begeleiding van jou!

Daarom is puppytraining belangrijk; voor het socialiseren, het leren, het samenwerken en het leren omgaan met het nieuwe leven. Dit alles met jou als steun en toeverlaat.

Maar dit alles op zijn eigen tempo, wij trainen zonder druk en leren de baas ook geen druk uit te oefenen op de pup. Het is al lastig genoeg allemaal voor hem, zonder de druk van de baas. 

De puppylessen

Onze groepen zijn maximaal 7 cursisten. Het veld is groot genoeg zodat je echt je eigen ruimte hebt om te trainen. Bovendien zijn er 2 instructeurs aanwezig voor de nodige persoonlijke aandacht en je vragen.

Een pup moet ontdekken en op reis gaan in zijn eigen belevingswereld, en hier kan jij als baas hem goed bij helpen.
Het is belangrijker dat jullie een goede band opbouwen en leren samenwerken, dan dat hij leert een poot te geven bijvoorbeeld.

Daarom bestaan onze 10 puppylessen uit verschillende oefeningen.
De oefeningen die we doen zijn onder andere:

– Zit en af
– Blijf
– Hierkomen
– Hoog en laag
– Nee
– Beheersing
– Inchecken op naam
– Wennen aan vreemde voorwerpen en ondergronden
– Toestellen voor balans en coordinatie
– Spelen met andere honden
– Spelen met de baas

De pups spelen altijd voordat de les begint, soms allemaal tegelijk en soms in 2 groepen. We letten goed op leeftijd, gedrag en grootte van de hond. Op basis daarvan spelen ze een paar minuten. Dat is meer dan genoeg voor een pup. 

Praktische informatie

Een puppytraining bestaat uit 10 lessen, ééns per week. Deze lessen kan je opmaken in 12 weken, dus mocht je een keer niet kunnen dan is dat geen probleem, de les ben je niet kwijt.

We werken met instroom, dit betekent dat je altijd kunt instromen in een bestaande groep. Grote voordeel is dat je hierdoor niet hoeft te wachten tot er weer een nieuwe groep start en je kleine pup leert omgaan met pups van verschillende leeftijden.

Door onderstaand formulier in te vullen kan je je aanmelden voor een training. Je krijgt binnen 24 uur antwoord van ons waarin we je laten weten of we een plekje voor je hebben op dat moment.

Prijs: € 140 euro voor 10 lessen
Avond: woensdag of donderdag 1845 uur

Aanmeldformulier