De hondenschool

Hoe het begon

In 2014 openden we de hekken van de hondenschool. Wat wij vooral heel belangrijk vonden – voordat we gingen starten – was een veilige locatie, veilig voor hond en baas. Een plek waar iedereen zich goed en welkom moet voelen.

Maar ook een plek waar je veilig je hond los kan laten, want iedereen laat wel eens de riem vallen. Dan wil je niet de angst hebben dat je hond weg kan rennen.

Daarom hebben we een stevige omheining met 2 goede hekken. Het veld is zo’n 800 m2 zodat er voldoende ruimte is voor een groep mensen maar ook voldoende om het overzicht goed te bewaren mocht dit nodig zijn.

Behalve het hek, is er een sloot en een haag voordat je bij de 50 km weg bent. Het grote voordeel aan onze locatie is dat de hond gelijk goed wordt gesocialiseerd met verkeer, voetgangers, paarden, tractors, hardlopers en andere honden. Maar alles op een veilige afstand.

Op het veld staat een fijne bank waar men op kan zitten. We hebben een half open schuur voor alle materialen, maar waar we ook iemand apart kunnen zetten voor een training mocht dit voor de hond fijner zijn ivm prikkels.

Bij slecht weer kunnen we daar eventueel ook wat oefeningen doen, maar dan moet de groep niet te groot zijn 🙂

Er staat altijd vers water voor de hond, hebben we een EHBO doos bij eventuele kleine ongelukken.
Ook weten de instructeurs wat te doen bij ongevallen en calamiteiten en hebben we een lijst met telefoonnummers paraat van nooddiensten mocht dit nodig zijn.

Wij zijn een voorstander van verantwoording voeding voor je maatje, dus ook verantwoorde beloningsvoertjes.

Deze hebben wij gevonden bij Best Buddy, snacks van 100% vlees zonder extra toegevoegde “troep” die je hond niet nodig heeft.

Wij verkopen de beloningsvoertjes dan ook hier en men noemt ze ook wel de “wonder snoepjes”. Zelfs de honden die niet voergevoelig zijn, vallen als een blok voor deze lekkernijen.

Volg ons op social media

Contact

info@hondenmaatje.nl

06 13 11 09 06